به گزارش ایراف، ژان پیر لاکروا که به تازگی به افغانستان سفر داشته است در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشته است که از اقدامات برای پیدا کردن راه حلی پایدار برای پاکسازی مواد منفجر نشده در افغانستان حمایت می کند.
او همچنین در مورد تجربه سفر خود به افغانستان نوشته است که موادمنفجره تاثیر وحشتناکی بر افغانستان گذاشته است.
به گفته او بیشتر آسیب دیدگان قربانیان موادمنفجر در افغانستان کودکان هستند.
افزون بر این او از وجود صدها هزار تن انواع مختلف مواد منفجره در افغانستان خبر داد.
پیر لاکروا با هدف حضور در عملیات صلح با هدف افزایش آگاهی درباره خطرات مهمات منفجر نشده به کابل رفته بود.
چند دهه است که افغانستان درگیر جنگ و ناامنی است. به همین جهت یکی از کشورهایی است که بیشترین آلودگی را به مین دارد.
به گفته دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد تقریباً ۴ میلیون نفر در معرض خطرات دائمی از این مین قرار دارند و تخمین زده می شود که ۱.۲ میلیون مترمربع زمین توسط مین ها و مواد منفجره دست ساز آلوده شده است.
در همین راستا، بر اساس آخرین تحلیل ها، از ماه اوت ۲۰۲۱ تا ماه می ۲۰۲۳ ، خطرات انفجاری دومین عامل اصلی تلفات غیرنظامیان در افغانستان است. بین ژانویه ۲۰۲۲ تا فوریه ۲۰۲۴، تلفات در این رابطه ۱۴۰۱ نفر بوده است که ۸۶ درصد آن را کودکان تشکیل می دادند.
براساس گزارش سازمان ملل متحد، از سال ۱۹۸۹ سازمان های مین زدایی در افغانستان بیش از ۳۰۰۰ کیلومتر مربع را پاکسازی کرده اند که شامل ۳۴۰۳۷ منطقه خطرناک بوده اند.
زمین های آلوده افغانستان شامل، ۲۶۲ شهرستان ازجمله مناطق نزدیک به موسسات آموزشی و منابع آب است. اما گفتنی است که مهمات منفجر نشده سلامت جسمی و روانی مردم را تهدید می کند که استفاده از زمین را محدود و مانع توسعه می شود. به طوری که وجود این زمین های پر از مین تهدیدی خاص برای افراد وابسته به معیشیت مبتنی بر کشاورزی مانند کشاورزان، چوپانان، پناهندگان، مهاجران آسیب پذیر و بازگشت کنندگان هستند.
پیشنهاد می شود: «مین» دومین عامل مرگ و تلفات غیرنظامیان در افغانستان