دستگیری دو عضو زینبیون در پاکستان؛ اسلام‌آباد قربانی تروریسم یا حامی افراط‌گرایی؟

دستگیری دو عضو زینبیون در پاکستان؛ اسلام‌آباد قربانی تروریسم یا حامی افراط‌گرایی؟- ایراف

اداره «مبارزه با تروریسم» ایالت سند پاکستان از بازداشت دو عضو لشکر زینبیون در شهر کراچی خبر داد. این اداره همچنین مدعی شده که این دو فرد به دستور تهران عملیات ها را سازماندهی می کنند.

به گزارش ایراف، اداره «مبارزه با تروریسم» ایالت سند پاکستان این دو فرد به نام های «وقار عباس» و «حسین اکبر» را متهم به قتل 13 تن و حضور در قتل های هدفمند فرقه ای کرده است.

در همین رابطه، رئیس پلیس ایالت سند ادعا کرده است که این دو متهم در ایران آموزش دیده بودند و به دستور سازمان های اطلاعاتی جمهوری اسلامی، اعضای یک گروه مذهبی را که مخالف لشکر زینبیون هستند هدف قرار می دهند.

این ادعاها در حالی مطرح می شود که ایران و پاکستان در ماه های گذشته بر تقویت همکاری های دوجانبه در مسائل مختلف به ویژه مبارزه با تروریسم تاکید کرده بودند.

اما گفتنی است که اظهارت تند و بی اساس پلیس پاکستان علیه ایران در حالی مطرح می شود که این کشور خود متهم به حمایت جدی از گروه های تروریستی و پرورش دهنده افراط گرایان اسلامی با همکاری عربستان و آمریکا از زمان تولد این کشور بوده است.

سابقه حضور گروه های تروریستی همچون داعش، لشکر طیبه، جنگجوی، جیش العدل و… مثال روشنی بر این ادعا است. این گروه های در حالی آزادانه در خاک پاکستان فعال هستند که امنیت منطقه ای را نیز مختل کرده اند. حملات اخیر جیش العدل از خاک پاکستان علیه جمهوری اسلامی و سازماندهی فعالیت های داعش از خاک پاکستان علیه ایران نشانگر فضای مناسب پاکستان برای اقدامات و تحرکات گروه های تروریستی علیه سایر کشورهای منطقه است.

از طرف دیگر، فعالیت آزادانه این گروه‌ها در پاکستان در حالی صورت می گیرد که حمایت کشورهای خارجی چون عربستان و آمریکا را نیز با خود دارند. همکاری های این کشورها با اسلام آباد را می توان در واگذاری پایگاه های نظامی پاکستانی به واشنگتن را در همین رابطه تعریف کرد.

پیشنهاد:   داعش مسئولیت ترور فرمانده طالبان در غور را برعهده گرفت

چنانچه براساس اظهارات چهره های سیاسی پاکستانی، این کشور دو پایگاه نظامی در نزدیکی مرز افغانستان و پاکستان را به آمریکا واگذار کرده است.

شیرافضل مروت، عضو مجلس ملی پاکستان و از کادرهای سابق تحریک انصاف از واگذاری دو پایگاه نظامی پاکستان به آمریکا نزدیک مرزهای افغانستان و ایران خبر داده بود. 

از طرف دیگر، در شرایطی که اسلام آباد مدعی قربانی تروریسم و مدعی حمایت از مبارزه با تروریسم در منطقه است اخیراً دولت افغانستان مطرح کرده است که داعش از خاک این کشور حملات خود را علیه افغانستان سازماندهی و انجام می دهد.

وزارت دفاع طالبان در واکنش به اظهارت ارتش اسلام آباد مبنی بر حضور تی تی پی در افغانستان گفت که داعش از خاک پاکستان وارد افغانستان می شود.

از طرف  دیگر، اسلام آباد لشکر زینبیون را که نقش پررنگ و برجسته ای در شکست داعش در عراق و سوریه داشت در فهرست گروه های «تروریستی» قرار داده است.

نقش برجسته لشکر زینبیون در مبارزه با گروه های تکفیری

لشکر زینبیون نقش قابل توجهی در مبارزه با فعالیت های تروریستی در منطقه به ویژه در سوریه ایفا کرد. این گروه در کنار لشکر فاطمیون نقش موثری در چهار جنگ استراتژیک حلب، جنوب روسیه، پالمیرا و شرق سوریه داشت.

این دو گروه نقش مهمی در حل بحران سوریه داشته اند. به طوری که فعالیت های برجسته لشکر زینبیون در مواردی مانند عملیات های زمینی و مبارزه با گروه های تکفیری منجر به آن شده بود که رهبر معظم انقلاب اسلامی، زینبیون را «مبارزانی که خوب می جنگند» معرفی کند.

به طور مثال یکی از نقش های برجسته لشکر زینبیون در جنگ حلب بود. جنگ حلب یکی از سرنوشت سازترین نبردهای جنگ سوریه بود که از ژوئیه 2012 تا دسامبر 2016 به طول انجامید. موقعیت برجسته  ویژگی های خاص این شهر همچون دومین شهر بزرگ سوریه و پایتخت تجاری این کشور و مجاورت آن با ترکیه و نقش آن به عنوان مرکز مواصلاتی منجر به اهمیت استراتژیک این شهر در معادلات سیاسی و نظامی جنگ سوریه و میدان اصلی نبرد شده بود. به طوری که طرف های مختلف جنگ از آن به عنوان مادر همه نبردها و استالینگراد سوریه یاد می کردند.

پیشنهاد:   حمله شورشیان بلوچ به پایگاه نیروی دریایی پاکستان

لشکر زینبیون در کنار تیپ فاطمیون به همراه ارتش سوریه عملیات موفقیت آمیزی را برای رفع محاصره چهار ساله دو شهر شیعه نشین نبل و الزهرا انجام دادند. در نتیجه این رفع محاصره ارتباط نیروهای شورشی با غرب و جنوب برای دریافت پشتیبانی قطع شد. علاوه براین، کریدور لجستیکی شمال به جنوب که ترکیه را از طریق گذرگاه مرزی باب الحوا به مناطق تحت کنترل شورشیان متصل می کند، نیز مسدود شد. سردار سلیمانی از این دستاورد به عنوان یک پیروزی بزرگ استقبال کرد.

اما هزینه مشارکت شیعیان پاکستانی در درگیری سوریه محدود به سوریه نبود. در سامبر 2015 انفجاری در مرکز شهر شیعه نشین پاراچنار 23 کشته و 30 زخمی برجای گذاشت. لشکر جنگوی یکی از افراطی ترین گروه های شبه نظامی پاکستان، مسئولیت این انفجار را بر عهده گرفت و آن را انتقام حضور شیعیان در جنگ سوریه خواند.

در نهایت باید گفت که «تروریستی» خواندن لشکر زیبیون در فروردین ماه سال جاری در حالی صورت گرفت که جیش العدل علی رغم فعالیت های تروریستی در لیست گروه های تروریستی اخیر قرار نگرفته است. اسلام آباد در حالی خود را قربانی تروریسم معرفی می کند که نقشی مهم در افزایش صدور تروریسم به منطقه دارد.

پیشنهاد می شود: لشکر زینبیون، قربانی قمار ۵ میلیارد دلاری پاکستان و عربستان

لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=20065
اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مطالب
پر بازدیدترین ها