برگزاری نشست‌هایی با موضوع زبان فارسی با حضور مهاجرین افغانستانی | زبان فارسی هویت بخش و حافظ تمدنی کهن

به گزارش ایراف، زبان فارسی هویت بخش و حافظ تمدنی کهن است. این جان کلام سخنرانان نشسته ادبی فارسی‌گرای در حوزه تمدنی زبان فارسی بود که در سرای ملل نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران برگزار شد.

در این نشست که بلرام شکلا از هندوستان، شاه منصور شاه میرزا از تاجیکستان، احسان شکرالهی از ایران و ابوطالب مظفری از افغانستان حضور داشتند، سخنرانان بر توجه به حفظ و گسترش زبان فارسی و همچنین شناسایی تهدیدهای آن تاکید کردند، چرا که معتقد بودند زبان فارسی هویت بخش و حافظ تمدنی کهن است.

به گفته کارشناسان، مشکلات زبان فارسی به خصوص در دوره‌های متاخر سیاست‌گذاران را برآن داشته تا نسبت به موضوع سیاستگذاری و برنامه‌ریزی برای زبان فارسی اقدامات فوری را در دستور کار قرار دهند؛ مسئله‌ای که کشورهای استعمارگر قریب به یک سده است که به ضرورت آن پی برده‌اند و استعمار نوینی را از راه نفوذ زبانی طی می‌کنند.

 

برگزاری این‌گونه نشست‌ها علاوه بر فهم و ترسیم وضعیت کنونی زبان فارسی، به قرابت هرچه بیشتر فارس‌زبانان از سراسر زیست‌بوم این زبان تمدنی منجر خواهد شد؛ نکته‌ای که پیشتر به خصوص از زبان کارشناسان افغانستانی و تاجیکستانی در قالب درخواست‌ها و مطالباتی از مسئولین جمهوری اسلامی ایران به عنوان پرچم‌دار این تمدن فرهنگی مطرح شده بود.

گفتنی است علاوه بر نشست روز سه شنبه، امروز نیز نشستی علمی _ ادبی با عنوان سنجه و با حضور مهاجرین در قم برگزار خواهد شد که به نقد و بررسی رمان «پرتگاه» اثر سیدمحمد علی موسوی، از نویسندگان مهاجر افغانستانی ساکن در ایران خواهد پرداخت. در این نشست ریحانه بیانی، سید مرتضی شاه‌ترابی و دیگر کارشناسان افغانستانی حوزه زبان و ادبیات فارسی به سخنرانی خواهند پرداخت.

پیشنهاد:   آغاز نشست مشورتی علمای جهان اسلام در ترکیه با حضور نماینده افغانستان

لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=19754
اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مطالب
پر بازدیدترین ها