به گزارش ایراف، ۲.۸ میلیارد دلار این پول هزینه کمکهای بشردوستانه و توسعهای به افغانستان شده است.
۵.۳۶ میلیارد دلار این کمک برای تخلیه، اسکان و خرج همکاران سابق آمریکا در افغانستان شده است. ۵.۵۳ میلیارد دلار کمکها صرف برنامه رسیدگی از پناهجویان افغان به آمریکا شده است.
همچنین ۳.۵ میلیارد دارایی بانک مرکزی افغانستان به صندوق امانی افغان در سوئیس را نیز در جمع کمکهای آمریکا به افغانستان شمرده است.
در گزارشها آمده که ایالات متحده همچنان بزرگترین کمککننده به افغانستان تحت کنترل طالبان است.
داعش خراسان به استخدام نیرو در افغانستان و منطقه ادامه داده است. بازرس ویژه آمریکا برای افغانستان همچنین گفت که داعش تمرکز بیشتری بر مشارکت شهروندان خارجی در حملات خود و جذب افراد غیرسلفی داشته است.
در حالی که طالبان میگوید که هیچ گروه تروریستی در افغانستان فعالیت ندارد، اما برپایه گزارشها سازماندهندگان حملات مرگبار در ایران و پاکستان در افغانستان آموزش دیدند و القاعده و طالبان پاکستان نیز در این کشور فعالاند. مقابله طالبان با داعش خراسان، بیشتر متمرکز بر تهدیدات داخلی ناشی از این گروه است تا عملیاتهای خارجی آن.
در چنین شرایطی که آمریکا هنوز مشروعیت طالبان را نپذیرفته اما به مدلهای مختلف به افغانستان پول میدهد و بسیاری نگران این هستند که این کمکها به دست گروههای تروریستی داخل افغانستان برسد و برای منطقه و حتی حکومت سرپرست افغانستان مشکلات جدی وارد کند.
همچنین با فراگیری فقر به دلیل کمبود بودجه دولت سرپرست ممکن است گروههای تروریستی با هزینه کردن روی به جذب بیشتر افراد بیاوردند.