گردشگری سلامت در ایران؛ فرصتی که نباید از دست برود

گردشگری سلامت در ایران؛ فرصتی که نباید از دست برود- ایراف

علاوه بر جاذبه‌های تاریخی، فرهنگی و طبیعی، یکی دیگر از جذابیت‌های ایران برای گردشگران بین‌المللی در سالیان اخیر، وضعیت مطلوب نظام بهداشت و درمان در ایران است.

به گزارش ایراف؛ هزینه‌های منصفانه به همراه مهارت و تبحر مثال‌زدنی پزشکان ایرانی در درمان بیماران، فضای مطلوبی را برای بیماران غیر ایرانی به خصوص کشورهای عربی ایجاد کرده است.

البته در یکی دو سال اخیر، آمار تعداد گردشگر (توریست) بین‌المللی سلامت در ایران رو به کاهش است. قطعاً دلایل متنوعی و مؤلفه‌های متعددی را می‌توان برای این کاهش عنوان کرد. ما در گفتگو با یکی از پزشکان افغانستانی در ایران، به یکی از این دلایل را پرداختیم.

شریفه یکی از پزشکان مطرح افغانستانی در ایران است. او متخصص کاشت حلزون گوش و یکی از پزشکان مطرح در گرایش گوش و حلق و بینی است. شریفه در دانشگاه‌های مطرح ایران تحصیل کرده و برای کار نیز در ایران مانده است. او پس از فراغت از تحصیل، به دلیل امتیازات بالای علمی، اقامت ویژه ایران را دریافت کرده است. شریفه مدتی است به چالش تمدید اقامت ویژه روبرو است.

او می‌گوید با این‌که مدت کمی تا اتمام تاریخ اقامت ویژه‌اش در ایران مانده، اما در تمدید آن دچار مشکل شده و کسی پاسخگوی او نیست. شریفه از این وضعیت گلایه‌مند است و معتقد است به دلیل ابهام در سرنوشت خود، نمی‌تواند بیماران جدید را بپذیرد و ممکن است از ایران به اروپا مهاجرت کند.

او می‌گوید مدتی است بیماران افغانستانی‌اش را رد می‌کند و همین عامل باعث شده که دیگر این بیماران را از دست بدهد و به کارش آسیب وارد شود.

پیشنهاد:   معدن آهن غوریان هرات به ایران، قطر و انگلیس واگذار شد

به نظر می‌رسد پزشکان غیر ایرانی حاضر در کشور که عمدتاً از اتباع افغانستان و سوریه هستند، در جذب هموطنان خود به ایران بسیار تأثیر گذار بوده و لاجرم به رشد آمار ورود گردشگر سلامت به ایران کمک کنند. افرادی که با عدم توجه حاکمیت نسبت به جایگاه آنان، امکان تغییر موقعیت آنان و مهاجرتشان از ایران، می‌توانند برای کشورهای دیگر چنین نقشی را ایفا کنند.

از دیگر عوامل کاهش رونق بازار گردشگری سلامت در ایران، می‌توان به سخت‌گیری نسبت به صدور روادید اشاره کرد که باعث شده بسیاری از بیماران، هند و پاکستان برای درمان خود انتخاب کنند. علاوه بر این تأثیر تحریم‌ها بر وضعیت دسترسی بیماران به داروهای خاص در ایران نیز، از عوامل این کاهش است.

پیشنهاد می شود:ایران در ننگرهار مرکز درمان دیابت راه‌اندازی می‌کند

لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=16483
اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *