به گزارش ایراف، امروز پنجشنبه ۶ اردیبهشت، ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی دولت سرپرست افغانستان در کنفرانس روابط تجارتی افغان – قزاق در کابل گفت: در حدود یک سال، این دومین نمایشگاه بازرگانی افغان-قزاق است. نمایشگاه قبلی در آستانه، پایتخت قزاقستان برگزار شده بود.
طبق گزارشها این نمایشگاه به هدف گسترش روابط تجاری، معرفی محصولات و تولیدات دو کشور در کابل برگزار شده است.
او همچنین اعلام کرد که با هیأت تجارتی قزاقستان در مورد مسایل تجارتی و اقتصادی روی خط آهن ترکمنستان، قراقستان، افغانستان و پاکستان گفتوگو شده است.
معاون اقتصادی نخستوزیر دولت سرپرست افغانستان بیان کرد: زمینه سرمایهگذاری در افغانستان فراهم است و در کنار سرمایهگذاران داخلی، سرمایهگذاران خارجی میتوانند در بخشهای مختلف سرمایهگذاری کنند. حکومت مصمم است سهولتها را برای سرمایهگذاران فراهم کند.
همچنین نورالدین عزیزی، سرپرست وزرات صنعت و تجارت دولت سرپرست افغانستان در کنفرانس روابط تجارتی افغان – قزاق گفت: سیاست خارجی دولت سرپرست افغانستان مستقل، متوازن و اقتصاد محور است که میتوان همچون نمایشگاه بینالمللی افغان – قزاق را راه اندازی کند. این نمایشگاه میتواند نقش ارزنده در تقویت روابط اقتصادی و سیاسی میان افغانستان و قزاقستان داشته باشند.
گفتنی است که یک هیات بلندپایه قزاقستان به ریاست معاون نخستوزیر این کشور، برای تحکیم و توسعه روابط دوجانبه و برگزاری نمایشگاه افغان – قزاق به کابل سفر کرده است.
سریک ژومانگرین، معاون نخستوزیر قزاقستان در دیدار با امیرخان متقی، سرپرست وزارت امور خارجه طالبان روابط میان دو کشور را در حال توسعه خواند. همچنین وی گفت: هیأت همراهش با طرفهای افغان در مورد سرمایهگذاری در بخشهای خط راهآهن، معادن و شرکتهای مشترک، گفتوگو خواهند کرد.
وی افزود: صادرات قزاقستان به افغانستان نزدیک به سهبرابر افزایش یافته و قرار است در جریان سفر سهروزهاش به این کشور، نمایشگاه مشترک تجاری افغانستان و قزاقستان را افتتاح کنند.
از سوی دیگر امیرخان متقی در این دیدار گفت: روابط میان دو کشور در بخشهای اقتصادی، تجاری و ترانزیتی در حال گسترش است و افغانستان علاقهمند به افزایش تجارت با قزاقستان است. بهمنظور گسترش روابط میان دو کشور نیاز است تا پروازهای مستقیم میان کابل و آستانه آغاز شود.
از سوی دیگر معاون نخست وزیر قزاقستان از پیشرفتهای حاصل شده در پروژه ترانس افغان استقبال کرد و افزود: اگر شبکه جدید ریلی از قزاقستان به پاکستان از طریق ترکمنستان و افغانستان گسترش یابد، کوتاه تر از سایر پروژه ها خواهد بود و از نظر اقتصادی برای کشورهای دخیل آسان تر خواهد بود اتصال کشورهای آسیای مرکزی با جنوب آسیا از طریق افغانستان و افغانستان با چین و اروپا از طریق ترکمنستان و قزاقستان امکان پذیر است.
وی گفت: دولت قزاقستان در نظر دارد تا اتاق مشترک صنعت و تجارت و گروه مشترک تجارت و کار بین دو کشور را به منظور افزایش تجارت با افغانستان ایجاد کند. به گفته آقای ژمانگارین، قزاقستان آمادگی دارد تا علاوه بر سرمایه گذاری سرمایه گذاران قزاق در معادن افغانستان، در بخش های حکومت داری الکترونیک، صنعت، تحصیلات عالی، آموزش، بهداشت و بانکداری با افغانستان همکاری کند.
در این رابطه مطالعه روابط افغانستان و قزاقستان؛ تأکید کابل بر آغاز پروازهای مستقیم با آستانه پیشنهاد می شود.