امریکا و‌ بازی با کارت داعش

امریکا و‌ بازی با کارت داعش

به یاد دارید که امریکا برای اطلاعاتی که منجر به شناسایی یا دستگیری، شهاب‌المهاجر، رهبر شاخه خراسان گروه تروریستی داعش می‌شد، تا 10 میلیون دلار جایزه تعیین کرده بود. پس از مدتی رسانه‌های پاکستانی ادعا کرد که ثناالله غفاری یا همان شهاب‌المهاجر در ولایت کنر کشته شده است، ولی به تازگی خبرگزاری رویترز گزارش داده رهبر شاخه‌ خراسان داعش در ایالت بلوچستان پاکستان زندگی می‌کند.

به گزارش ایراف؛ در واقع، امریکا با استفاده تبلیغاتی و نمایشی از اقدامات خود علیه سران و رهبران شبکه‌های تروریستی، ژست مبارزه با تروریزم می‌گیرد، در حالیکه حقیقت برعکس آنرا نشان می‌دهد و هم‌اینک شهاب‌المهاجر در خاکی زندگی می‌کند که امریکا تسلط کاملی بر آن دارد و ارتش پاکستان در اختیار کاخ‌سفید است.

صفحات تاریخ ثابت کرده که واشنگتن هیچ‌گاه به‌دنبال نابود کردن گروه‌های تروریستی نبوده، چرا که خود آنها را تولید کرده و اهداف خود را از طریق آنان پیاده می‌کنند. نه ثناالله غفاری کاره‌ای بود و نه هم ابوبکرالبغدادی. آنها عروسک خیمه‌شب بازی بودند/هستند که فقط نام‌شان وجود دارد و تمام عملیات‌ها و پلان‌های این گروه تروریستی در دست امریکاست.

امریکا با کارت داعش به‌دنبال چیست؟

استفاده امریکا از گروه‌های تروریستی مثل داعش، معمای لاینحل نیست، چرا که در این اواخر به‌خوبی دیده شد امریکا چه کاربردی از این گروه دارد. در همین راستا عاطف مشعل، سفیر حکومت سابق افغانستان در اسلام‌آباد در مقاله‌ای نوشته که غرب با تامین مالی داعش از طریق پاکستان در صدد ناامن‌سازی چین، روسیه، ایران و کشورهای آسیای میانه است.

امریکا پس از شکست خفت‌باری که در افغانستان خورد و مجبور به‌فرار از این کشور گردید، تلاش داشته تا نفوذ خود را داشته باشد. بهترین ابزار از نظر کاخ‌سفید، استفاده از گروه داعش است که بتواند به‌عنوان نیروهای نیابتی این کشور در منطقه عمل کرده و با ناامن کردن آن، کشورهای مثل چین، ایران و روسیه را که از رقبای قدرتمند امریکا هستند، دچار چالش و آشوب کند. حمله تروریستی در کرمان ایران و همین طور حمله تروریستی در مسکو روسیه، این موضوع را به‌خوبی اثبات کرد.

پیشنهاد:   ادامه حواشی خروج آمریکا از افغانستان | پنتاگون از وضعیت آشفته خبرداشت

امریکا و جغرافیاسازی برای داعش

استراتژی امریکا همین بود که بتواند این‌بار داعش را در افغانستان احیا کند. حملات خونین زیادی از سوی این گروه تروریستی انجام شد، ولی عملیات‌هایی که طالبان علیه داعش انجام دادند، طرح امریکا را تا حد زیادی خنثا کرد. پاکستان جغرافیای دیگری بود که امریکا می‌توانست با استفاده از آن، داعش را نیرو ببخشد و این هدف محقق شد.

جغرافیای پاکستان هم‌اکنون در دست امریکاست و ارتش این کشور نیز بی‌توجه به‌‌اینکه حمایت از داعش چه تبعاتی برای خودش دارد، در خدمت امریکا، نیروهای داعش را آموزش می‌دهد. به‌همین گونه، سیاست‌های ناپخته حکومت تاجیکستان سبب شده که نیروی انسانی زیادی از این کشور در خدمت داعش امریکایی قرار بگیرند.

آیا داعش، هشدار است؟

مبارزاتی را که کشورهای منطقه علیه داعش داشته، نابودی این گروه را ممکن کرده و اثبات می‌کند که این استراتژی غرب را می‌توان با مبارزه مشترک از بین برد. اگر بی‌تفاوتی در قبال داعش صورت بگیرد، دقیقا حضور این گروه تروریستی در خاک پاکستان، یک هشدار جدی برای کل منطقه است، چرا که زمین‌های هموار زیادی برای داعش وجود دارد. یکسو پاکستان که حامی و پرورش‌دهنده داعش است و سمت دیگر اوکراین که قربانی دسیسه امریکا شد و فضایی مناسبی را برای تروریستان داعشی دارد.

پس اولویت برای منطقه، مبارزه مشترک علیه داعش باشد. از چین گرفته، تا ایران و روسیه و افغانستان و دیگر کشورها، چرا که اگر آتش این فتنه امریکایی شعله‌ور شود، تمام منطقه را تهدید کرده و به‌آتش خواهد کشید.

منبع:تحلیل روز

در این رابطه مطالعه کابلوف: داعش خراسان را آمریکا و انگلیس 10 سال قبل در افغانستان ایجاد کردند پیشنهاد می شود.

پیشنهاد:   موضوع تحریک طالبان پاکستان باید با همکاری دولت کابل حل‌وفصل شود

لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=14020
اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مطالب
پر بازدیدترین ها