یک رسانه پاکستانی گزارش داده که پیشنهاد سازمان ملل برای ایجاد یک گروه تماس منطقهای در مورد افغانستان بهدلیل مخالفت این کشور با حضور هند در این گروه با بنبست مواجه شده است.
به گزارش ایراف، تشکیل گروه تماس منطقهای، پیشنهاد آنتونیو گوترش؛ دبیرکل سازمان ملل متحد پس از نشست دوروزه دوحه درباره افغانستان بود. نشست دوحه بهتاریخ ۱۸ و ۱۹ فبروری به میزبانی دبیرکل سازمان ملل متحد با حضور نمایندگان ۲۵ کشور جهان و جامعه مدنی افغانستان برگزار شد.
در این نشست حکومت سرپرست افغانستان شرکت نکرد.
محور اصلی این نشست انتصاب نماینده ویژه سازمان ملل متحد برای افغانستان بود؛ اما چنین نمایندهای تعیین نشد و گوترش در پایان نشست اعلام کرد که در زمینه تعیین نماینده یک سلسله مشورتهایی انجام خواهد داد. حکومت سرپرست افغانستان و برخی کشورهای منطقه مخالف تعیین نماينده ویژه هستند.
همزمان، دبیرکل سازمان ملل متحد پیشنهاد تشکیل یک گروه تماس درباره افغانستان را داد.
طبق این پیشنهاد، قرار بود این گروه با حضور همسایگان نزدیک افغانستان و سایر ذینفعان مرتبط تشکیل شود.
در همینحال، رسانه اکسپرس تریبون پاکستان به نقل از منابع دیپلماتیک گزارش داده است که مخالفت پاکستان با مشارکت هند در گروه منطقهای پیشنهادی منجر به بنبست شده است.
این منابع اشاره کردهاند که پیشرفت در این پیشنهاد بهدلیل عدم اجماع در مورد اینکه کدام کشورها باید بخشی از گروه منطقهای باشند متوقف شده است.
منبع دیگری اظهار داشته است که به نظر میرسد این پیشنهاد شانسی برای موفقیت ندارد.
اکسپرس تریبون گزارش داده است که از نظر تاریخی، پاکستان و هند به نقش یکدیگر در افغانستان با تردید نگاه میکنند.
براساس گزارش این رسانه پاکستانی، مقاومت اسلامآباد در برابر گنجاندن دهلی نو در گروه تماس منطقهای ناشی از «نگرانیهای دیرینه آن است، مبنی بر اینکه هند ثبات در افغانستان را تضعیف میکند».
این در حالی است که روابط پاکستان با دولت سرپرست افغانستان برخلاف گذشته تیره است، اما هند در ماههای اخیر تعامل خود با کابل را بیشتر کرده است.
این در حالی است که گروه همکاری منطقهای درباره افغانستان که به ابتکار حسن کاظمی قمی، نماینده ویژه رییس جمهور ایران در امور افغانستان تشکیل شده، پیش از برگزاری نشست دوحه در کابل تشکیل جلسه داد.
پیشنهاد می شود: کمیته تماس منطقه ای فرایندی مهم و اثرگذار است