دهها نماینده کنگره آمریکا با ارسال سلاح به رژیم صهیونیستی مخالفت کرده و طی نامهای به جو بایدن؛ رییس جمهور این کشور گفتهاند: «به اسرائيل اسلحه ندهید».
به گزارش ایراف، نام نانسی پلوسی؛ ریيس سابق مجلس نمایندگان آمریکا در میان دهها نفر از نمایندگان دموکراتی است که با امضای نامهای از جو بایدن؛ ریيس جمهوری این کشور خواستهاند فرستادن تسلیحات به رژیم صهیونیستی را متوقف کند.
امضا کنندگان این نامه از رییس جمهوری و وزیر خارجه آمریکا خواستهاند که تا زمانی که تحقیق کاملی درباره حمله مرگبار به خودروی امدادگران در غزه منتشر نشده، بر تصمیم کمک تازه تسلیحاتی به رژیم صهیونیستی را بازنگری کنند.
این نامه که از سوی هم حزبیها و متحدان بایدن نوشته شده تازهترین نشانه نارضایتی رو به افزایش در میان دموکراتها در قبال حمایت از رژیم صهیونیستی است.
در این نامه نانسی پلوسی و دهها نماینده دیگر «نگرانی و خشم مشترک» خود را نسبت به حمله این رژیم به کارکنان سازمان خیریه آشپزخانه مرکزی جهانی توضیح دادهاند و «با جدیت» از دولت جو بایدن خواستهاند که در این زمینه تحقیقات مستقل انجام دهد.
پیشتر جان کربی؛ سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید احتمال انجام چنین تحقیقاتی را رد کرده بود.
در این نامه همچنین آمده که «با توجه به شرایط رو به وخامت بحران انسانی در غزه» هر گونه انتقال تسلیحات به رژیم صهیونیستی «غیرقابل توجیه» خواهد بود.
دموکراتهای کنگره میگویند اگر مشخص شود که حمله رژیم صهیونیستی ناقض قوانین آمریکا و یا قوانین بینالملل بوده است تا وقتی که مسئولان این حمله مجازات نشدهاند انتقال تسلیحات جدید به این رژیم باید معلق شود.
افزایش درخواستها برای تعلیق مجوزهای صادرات تسلیحات به رژیم صهیونیستی که در انگلیس نیز جریان دارد، پس از آن صورت میگیرد که هفت امدادگر از جمله سه شهروند انگلیسی در حملات هوایی روز دوشنبه در غزه کشته شدند.
اتباع استرالیایی، فلسطینی، لهستانی و آمریکایی-کانادایی هم در میان کشته شدگان این حملات بودند.
آنها وابسته به سازمان خیریه «آشپزخانه مرکزی جهانی» بودند که بیش از ۱۰۰ تن کمک غذایی را به این منطقه انتقال داده و پخش کرده است.
روز جمعه ارتش رژیم صهیونیستی ضمن اعلام برکناری دو «افسر ارشد» به خاطر قتل عام گروهی امدادرسانان بین المللی در غزه ، در نشستی خبری جزئیاتی از روایت خود از این رویداد را با خبرنگاران در میان گذاشت.
جو فلوتو؛ رییس دفتر بیبیسی در بیتالمقدس، که در این نشست خبری حضور داشته، گفته که ویدئویی به رسانهها ارائه نشده، اما ارتش اسرائیل گفته است که مشاهده یک «مرد مسلح» در نزدیکی حمله به کاروان امدادگران، و سپس اشتباه گرفتن کیسه کمکها با تفنگ باعث شد خودروی امدادگران هدف قرار بگیرد.
در همین حال، «آشپزخانه مرکزی جهانی»، گفته است عذرخواهی رژیم صهیونیستی تنها «تسلایی سرد» برای بازماندگان قربانیان حمله است و خواهان تشکیل «کمیسیونی مستقل» برای بررسی کشتن امدادگرانش شده و گفته ارتش اسرائیل «نمیتواند به طور معتبر اشتباه خودش را بررسی کند.»
این سازمان خیریه گفته که بدون «تغییر سیستماتیک» در ارتش اسرائیل، با «اشتباهات نظامی بیشتر، عذرخواهیهای بیشتر و خانوادههای داغدار بیشتر» مواجه خواهیم شد.
بیانیه این سازمان همچنین افزوده که «دلیل ریشهای» حمله «توجیهناپذیر» نظامیان اسرائیلی به امدادگرانش کمبود شدید غذا در غزه است. این سازمان خواهان «افزایش چشمگیر» کمکرسانی از طریق زمینی شده است.
در همین حال، شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد نیز روز جمعه با تصویب قطعنامهای خواستار ممنوعیت جهانی فروش تسلیحات به رژیم صهیونیستی به دلیل رویکردش در جنگ غزه شده است.
این شورا با تاکید بر هشدارهای مربوط به «نسل کشی» در جنگ غزه که منجر به کشته شدن بیش از ۳۳ هزار نفر تاکنون شده است، خواستار توقف فروش تسلیحات به اسرائیل شد.
این قطعنامه غیرالزام آور با رای مثبت ۲۸ کشور از ۴۷ کشور عضو این شورا، ۶ کشور مخالف و ۱۳ رای ممتنع به تصویب رسید.
این اولین باری است که نهاد عالی حقوق بشر سازمان ملل درمورد «خونین ترین جنگ تاریخ» در سرزمینهای فلسطینی موضع گیری میکند.
بیشتر نوار غزه در جریان عملیات نظامی رژیم صهیونیستی، که بعد از حمله روز ۷ اکتبر حماس شروع شد، ویران شده است و گزارشی که با حمایت سازمان ملل متحد منتشر شده است میگوید فاجعه انسانی در غزه در حال تبدیل به یک قحطی انسانساخته است.