در حالی که توجهات نسبت به وضعیت اقتصاد و معیشت مردم در افغانستان، در میان افکار عمومی جهانیان کاهش یافته گزارش اخیر “برنامه جهانی غذا”(WFP) نشان میدهد این کشور همچنان در معرض بحرانهای انسانی جدی است.
به گزارش ایراف؛ بر اساس این گزارش، شش میلیون نفر در ماه اخیر کمکهای غذایی دریافت نمودهاند. این کمکها که شامل کمک نقدی و غذایی است، عمدتاً هدف آن تامین وعدههای غذایی برای کودکان است. مطابق با این گزارش، حامیان مالی این طرح شامل بخش خصوصی و اشخاص و همچنین کشورهای همکار برنامه جهانی غذا هستند.
این گزارش همچنین به شرح شدت گرفتن بحران انسانی و تقاضای فزاینده برای کمک در تامین غذا پرداخته است.
این گزارش ضمن اشاره به تداوم منازعات و بیثباتی اقتصادی و سیاسی در این کشور، به مساله بازگشت اجباری مهاجران افغانستانی از پاکستان، علیرغم وجود این بحرانها میپردازد. این پناهندگان بازگشتی دسترسی بسیار محدودی به نیازهای اولیه و فوری همچون سرپناه، غذا و بهداشت دارند.
بر این اساس، این مشکلات ضرورت توجه ویژه جامعه جهانی به مساله اسکان و ادغام مجدد و تضمین امنیت و رفاه این پناهندگان دوچندان کرده است.
بر اساس این گزارش، میتوان نتیجه گرفت که بیثباتی اقتصادی و سیاسی همچنان در این کشور تداوم دارد و بسیاری از مردم این کشور از تامین نیازهای اولیه خود ناتوانند. وجه مهم این مساله برای ایران این واقعیت است که با تداوم این وضعیت میتوان انتظار تداوم مهاجرت از این کشور به ایران برای تامین معیشت و رفع نیازهای اولیه افغانستانیها داشت.
در این رابطه مطالعه یک سوم جمعیت افغانستان از کمبود غذا رنج می برند پیشنهاد می شود.