معرفی مسیرهای ارتباطی راه آهن افغانستان

معرفی مسیرهای ارتباطی راه آهن

حدود دو قرن از ایجاد اولین راه آهن در جهان می گذرد. کشور محصور در خشکی مانند افغانستان که ارزان ترین ترانزیت و حمل و نقل را از طریق راه آهن دارد، هنوز شبکه ریلی خاصی ندارد.

به گزارش ایراف، در سال های اخیر سرمایه‌گذاری روی ایجاد راه آهن به منظور انتقال کالا میان افغانستان و کشورهای همسایه و منطقه و حتی اتصال آن به خطوط آهن بین‌المللی و ایجاد کریدورهای زمینی میان آسیای مرکزی و جنوبی یا آسیا و اروپا افزایش یافته که در ادامه برخی از این اقدامات معرفی می‌شود.

اول: ۱۰۶ کیلومتر خط آهن در ولایت بلخ ساخته شد که ۳۱ کیلومتر آن خط فرعی و ۷۵ کیلومتر آن خط اصلی است. خط آهن مذکور افغانستان را به ازبکستان وصل می کند و مطالعات فنی برای خط ریلی ۲۰۰۰ کیلومتری نیز انجام شده است.

دوم: ولایت هرات: در این ولایت ۶۲ کیلومتر راه آهن ساخته شده که افغانستان را به ایران متصل می کند و ۴۴ کیلومتر راه آهن نیز در دست اجراست که ۶۰ درصد آن تکمیل شده است.

علاوه بر این، گذرگاه مرزی تورغندی هرات که ۱۳ کیلومتر طول دارد و افغانستان را به ترکمنستان متصل می کند.

سوم: ولایت فاریاب: خط آهن به طول ۴۷ کیلومتر در این ولایت ساخته شده که از مرز ترکمنستان و افغانستان شروع می‌شود و به ایستگاه اندخوی در ولایت فاریاب می رسد.

در سال ۱۳۹۸ در زمینه راه آهن کارهای زیادی انجام شد و خطوط ریلی فوق ساخته شد و در حال حاضر مجموعا ۲۲۸ کیلومتر خط ریلی در افغانستان وجود دارد.

پیشنهاد:   ویدئو | دیدار دو جانبه هیئت راه‌آهن افغانستان با استاندار خراسان رضوی

با روی کار آمدن نظام کنونی، توجه بیشتری به بخش راه آهن افغانستان شد که باعث بهبود سازماندهی، مدیریت، بهره برداری و نگهداری راه آهن، توسعه اقتصادی و تعلیم پرسنل فنی در این زمینه شد.

افغانستان در حال حاضر از طریق صدها کیلومتر خط آهن با کشورهای آسیای میانه مبادلات تجاری و نقل و انتقالات را انجام می دهد و برخی از پروژه های ناتمام از رباط پریان هرات گرفته که به فرودگاه هرات می رسد، ۴۳ کیلومتر خط راه آهن است و کار‌های آن سریع پیش می‌رود.

اهداف
۱. ایجاد استراتژی پیشرفته راه آهن برای اتصال مراکز تجاری و اقتصادی کشورهای منطقه ای و بین المللی.

۲. ایجاد پیشرفت در زمینه های اقتصادی، صحی، رفاهی، خودکفایی و سرمایه گذاری سکتور خصوصی برای مردم افغانستان و نیز کمک به امنیت و ثبات منطقه ای.

۳. سازماندهی، رهبری و نظارت بر خدمات ساخت، بهره برداری، نگهداری و نظارت و سایر امور مربوط به راه آهن با رعایت استانداردهای بین المللی.

۴. با توجه به برنامه های توسعه ای و عمومی دولت، احداث شبکه ریلی و اتصال به شبکه ریلی منطقه ای و بین المللی.

۵. ایجاد ارتباط و توسعه از طریق راه آهن در سطح ملی و بین المللی.

۶. ارائه خدمات و تسهیلات در زمینه حمل و نقل.

۷. ایجاد شرایط ایمنی در فعالیت ها و سیستم های ریلی.

فواید: توانمندسازی اقتصادی، نقل و انتقالات سریع و ارزان، حمل و نقل ایمن، ایجاد فرصت های شغلی، حفاظت از محیط زیست، ظرفیت بار بالا، تخلیه و بارگیری قابل اعتماد، کاهش ازدحام ترافیک، کاهش کربن.

پیشنهاد:   تعرفه‌های واردات کالا از ایران در مسیر خواف-هرات کاهش می‌یابد

تسهیلات: ایجاد ارتباط منطقه ای و بین المللی، خودداری از اتلاف وقت و انرژی، افزایش امکانات حمل و نقل و مسافر، ایجاد پایانه های تخلیه و بارگیری، تسهیلات برای ساخت انبارها، ایجاد سهولت‌های فنی مرتبط و ارائه خدمات پشتیبانی.

نقل و انتقالات: اداره راه آهن افغانستان همواره کوشش می‌کند تا روند انتقال کالاها را روان و سریع نگه دارد تا عواید آن روز به روز افزایش یابد.

در سال ۱۴۰۰ خورشیدی تقریباً ۳.۵ میلیون تن محموله از طریق ۳ مرز حیرتان، آقینه و تورغندی راه آهن افغانستان منتقل شده است.

در سال ۱۴۰۱ خورشیدی نزدیک به ۴.۶ میلیون تن از طریق ۳ مرز حیرتان، آقینه و تورغندی راه آهن افغانستان جابجا شده است.

در سال ۱۴۰۲ خورشیدی ۳.۵ میلیون تن محموله از طریق ۳ مرز ریلی حیرتان، آقینه و تورغندی جابجا شده است، سطح این ارقام ممکن است با اضافه شدن دو ماه پایانی سال افزایش یابد.

درآمد: در سه سال گذشته در مجموع ۹ میلیارد افغانی عواید از سه بندر راه آهن افغانستان جمع آوری و به خزانه حکومت سرپرست افغانستان واگذار شده است.

در سال ۱۴۰۰ خورشیدی ۲.۵ میلیارد در سال، در سال ۱۴۰۱ خورشیدی ۳.۳۵ میلیارد در سال ۱۴۰۲ خورشیدی از ماه فروردین تا دی ۳.۱۳ میلیارد افغانی عواید دریافت شده است که با احتساب درآمدهای پایان سال گذشته افزایش خواهد یافت.

درباره ی خط آهن مشترک ایران و افغانستان یعنی اتصال پن، تهران، کابل و اروپا بخوانید.

لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=11443
اخبار مرتبط
۰ ۰ رای ها
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest


۰ نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
آخرین مطالب
پر بازدیدترین ها
۰
دیدگاه های شما برای ما ارزشمند است، لطفا نظر دهید.x