نظم عادلانه سیاسی در افغانستان منوط به تعامل سازنده سازمان ملل با منطقه- حسن کاظمی قمی- ایراف

حسن کاظمی قمی؛ نماینده ویژه رییس جمهور ایران در امور افغانستان با رزا اوتونبایوا؛ رییس دفتر نمایندگی سازمان ملل در امور افغانستان، درباره طیف وسیعی از مسایل از جمله کمک به سیل‌‌زدگان، مساله مهاجرت و چشم‌انداز نشست دوحه ۳ گفتگو کرد. آقای قمی در این دیدار تصریح کرد که ایفای نقش ذاتی سازمان ملل برای استقرار ثبات و صلح پایدار و ایجاد یک نظم عادلانه سیاسی در افغانستان از رهگذر تعامل سازنده و مستمر با کشورهای منطقه قابل تحقق است.

کاظمی قمی: ایجاد نظم عادلانه سیاسی در افغانستان منوط به تعامل سازنده سازمان ملل با منطقه است

به گزارش ایراف، حسن کاظمی قمی؛ نماینده ویژه رییس جمهور ایران در امور افغانستان، روز دوشنبه ۲۴ اریبهشت در صفحه رسمی خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که در دیدار با خانم رزا اوتونبایوا؛ رییس دفتر نمایندگی سازمان ملل متحد در افغانستان ضمن اعلام آمادگی برای انتقال فوری کمک‌های بشردوستانه به سیل‌زدگان، بر لزوم مشارکت فعال سازمان‌های بین‌المللی برای کمک به مردم افغانستان تاکید شد.

به گفته آقای قمی، همچنین بررسی مسائل جاری افغانستان و تاثیر آن بر منطقه به ویژه پیامدهای اقتصادی، امنیتی و فرهنگی امواج مهاجرتی از محورهای دیگر این دیدار بود.

او افزوده است: «تاکید کردیم که سازمان ملل باید نقش فعال‌تری در رفع ریشه‌های داخلی مهاجرت و کمک به پناهندگان افغان در ایران ایفا و روند بازگشت پناهندگان به کشورشان را تسهیل کند.»

چگونگی برگزاری نشست بین‌المللی دوحه ۳ به ابتکار سازمان ملل در افغانستان هم که از اهداف اصلی سفر رییس دفتر نمایندگی این سازمان در افغانستان به تهران، در این دیدار به طور مفصل مورد بحث قرار گرفته است.

نماینده ویژه رییس جمهور ایران در امور افغانستان در این باره گفته که در دیدار به رزا اوتونبایوا «با اشاره به نقش مخرب سیاست‌های آمریکا در منطقه و اعمال نفوذ نامشروع واشنگتن بر سیاست‌گذاری‌های سازمان، بر ضرورت توجه به واقعیت‌های افغانستان و منطقه از سوی سازمان ملل به ویژه در خلال نشست دوحه۳ و ایفای نقش ذاتی آن سازمان برای استقرار ثبات و صلح پایدار و ایجاد یک نظم عادلانه سیاسی در افغانستان از رهگذر تعامل سازنده و مستمر با کشورهای منطقه» تاکید کرده است.

پیشنهاد:   دیدار هیات عالیرتبه طالبان با مقام ارشد ارتش ایران

او در ادامه تصریح کرده است که «ابتکارات جدید از جمله گروه تماس منطقه‌ای که از سوی همسایگان افغانستان مطرح شده می تواند به واسطه پیوندهای تاریخی متعدد و شناخت عمیق همسایگان، به شکل‌گیری روندهای پویا و راه حل های پایدار و ثبات بخش برای صلح و ثبات سازی در افغانستان منجر شود».

لازم به ذکر است که نشست دوحه ۳ به ابتکار سازمان ملل متحد به منظور بررسی راه های تعامل با افغانستان و ادغام مجدد این کشور به جامعه بین‌المللی در آینده نزدیک برگزار می شود و رایزنی درباره اهداف و دستاوردهای این نشست، از محورهای سفر جاری رزا اوتونبایوا به تهران است.

او طی دو روز گذشته، دو بار با حسن کاظمی قمی و یک بار با معاون سیاسی وزارت امور خارجه ایران، در این زمینه دیدار و گفتگو کرده است.

ایران مبتکر ایده خلاقانه تشکیل گروه تماس منطقه‌ای با مشارکت کشورهای همسایه و منطقه برای یافتن یک راه حل پایدار به منظور تامین ثبات و تحقق عدالت سیاسی در افغانستان و مهار بحران های ناشی از بی‌ثباتی‌های چندده ساله ناشی از اشغال و دخالت قدرت‌های بیگانه مانند مهاجرت، ناامنی، مواد مخدر و بی‌ثباتی در مرزها است که از سوی سازمان ملل نیز مورد استقبال قرار گرفته است.

درباره دیدار حسن کاظمی قمی با رزا اوتونبایوا؛ رییس «یوناما» در تهران بیشتر بخوانید.

لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=19513

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *