ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور ایران، امروز دوشنبه، 3 اردیبهشت، به دعوت همتای پاکستانی و با استقبال مقامات این کشور وارد اسلامآباد شد. این سفر با هدف توسعه طرح های اقتصادی از جمله خط لوله صلح، ارتقای مناسبات تجاری تا سقف 10 میلیارد دلار و اجرای توافقات امنیتی میان دو کشور صورت گرفته است.
به گزارش ایراف؛ ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست خبری هفتگی امروز خود تصریح کرد که رئیس جمهور سفر بسیار مهمی را به پاکستان آغاز کرده و قرار است در مراسم افتتاح رسمی پروژه چندمنظوره کانال های انتقال آب و یک نیروگاه که توسط شرکت های خدمات فنی و مهندسی ایرانی انجام شده، حضور پیدا کنند.
کنعانی مطرح کرد که این سفر با نتایجی که به ثبت خواهد رساند، یک شتاب جدید برای تقویت همکاری های دو کشور همسایه و دوست خواهد بود.
همزمان با این سفر نیز، سفیر پاکستان در ایران گفت که این رویداد نقطه اوج پیوند دو ملت است.
رئیسی پیش از عزیمت به پاکستان نیز توضیحاتی در رابطه با این سفر ارائه داد. او بیان کرد «این سفر به دعوت رئیس جمهور کشور پاکستان انجام میشود. پاکستان کشور مهمی در منطقه آسیاست، کشوری مسلمان، دارای روابط تاریخی، تمدنی و اسلامی با جمهوری اسلامی ایران. ملتهای ایران و پاکستان روابط دیرینهای با یکدیگر دارند.
وی در ادامه مطرح کرد: تاکنون روابط سیاسی، تجاری و اقتصادی خوبی با پاکستان داشتهایم. روابط منطقهای و فرامنطقهای خوبی با پاکستان داشته و همکاریهای دوجانبه منطقهای و فرامنقطهای خوبی بین ما برقرار بوده است».
رئیسی ضمن استقبال گرم از سوی مقامات پاکستانی با شهباز شریف، نخست وزیر پاکستان در کاخ نخست وزیری دیدار کرد. همزمان با این دیدار کاخ نخست وزیری پاکستان از تصمیم جدی بر توسعه تجارت و نبرد مشترک علیه تروریسم بین دو طرف خبر داد.
شهباز شریف، که پس از نشستن بر مسند نخست وزیری میزبان اولین سفر رسمی رئیس جمهور به کشورش است، ضمن تشکر از رهبر جمهوری اسلامی در جهت دفاع از مردم کشمیر در نشست مشترک خبری مطرح کرد که در این دیدار، هر دو کشور نگرانی های خود را درمورد کشتار مردم غزه بیان و درمورد آن گفت و گو صورت گرفته و در همین راستا یکصدا اقدام رژیم صهیونیستی را محکوم و از کشورهای جهان خواستار پایان دادن به این اقدام نظامی هستیم.
او افزود، مسئله فلسطین نیازمند راه حل عادلانه، تفصیلی و پایدار است. پاکستان پشتیبانی از فلسطین را مشروط نمی کند و به همکاری با ایران تا تشکیل کشور فلسطین به پایتختی قدس ادامه می دهد.
در مقابل، رئیس جمهور ایران نیز در این نشست خبری در ابتدا به مردم پاکستان به دلیل حمایت از اسلام و ارزش های اسلامی، دفاع از مردم فلسطین، دفاع از حق و عدالت و دادخواهی برای مردم فلسطین که تحت ظلم رژیم صهیونیستی با حمایت غربی ها و آمریکایی ها هستند، ادای احترام کرد.
سپس در همین رابطه افزود که ناکارآمدی سازمان های بین المللی که در ظاهر مدافع حقوق بشر هستند و شورای امنیت باعث تحمیل ناراحتی بر مردم دنیا شده است.
رئیسی در رابطه با همکاری های اقتصادی، سیاسی، تجاری و فرهنگی گفت: ظرفیت های بسیاری بین ایران و کشور دوست ما پاکستان وجود دارد که تبادل این ظرفیت ها می تواند در جهت منافع دو کشور و دو ملت مورد استفاده قرار بگیرد و ما در نشست هایمان تصمیم گرفتیم روابط دو کشور را در حوزه های سیاسی، اقتصادی و تجاری، حوزه های فرهنگی و همه سطوح ارتقا ببخشیم.
او افزود: سطح روابط اقتصادی و تجاری بین دو کشور قابل قبول نیست و تصمیم گرفتیم که سطح روابط تجاری و اقتصادی دو کشور را در گام اول به 10 میلیارد دلار برسانیم.
ابراهیم رئیسی در رابطه با مسائل امنیتی گفت که مواضع دو کشور در رابطه با تروریسم یکسان است و هردو طرف بر مبارزه با تروریسم و ناامنی، جرایم سازمان یافته، مواد مخدر و انواع ناامنی مصمم هستند. او همچنین گفت که دفاع از حقوق بشر، محور همکاری های دو جانبه، منطقه ای و بین المللی بین دو کشور است.
در بخش دیگری از سخنان رئیسی اشاره شد که مهم نیست که برخی همکاری های دو کشور را نمی پسندند، مهم این هست که تداوم همکاری به دو کشور و دو دولت به نمایندگی از ملت های بزرگ ایران و پاکستان در جهت منافع دو کشور تعریف می شود و مصمم هستیم که روابط دو کشور را در سطوح بالا ارتقا بخشیم.
در ادامه این دیدارها 8 سند همکاری و توافق نامه و یادداشت تفاهم بین هیات های عالی رتبه دو کشور به امضای طرفین رسید که اولین موافقت نامه پیرامون همکاری های امنیتی و دومین موافقت نامه ، موافقت نامه معاضدت قضایی در امور مدنی و تجاری بین ایران و پاکستان است.
رئیسی در ملاقات با اسحاق دار، وزیر امور خارجه پاکستان نیز تصریح کرد : روابط ایران و پاکستان فراتر از همسایگی و بر بنیاد برادری، روابط قلبی ریشه دار و تاریخی است.
وی ادامه داد: هرچند تقویت روابط دو طرف برای برخی از بیگانگان مطلوب نیست اما ضروری است دو کشور باتوجه به ظرفیت های متنوع ، متعدد و متقابل، تامین منافع دو کشور گسترش یابد.
در مقابل، اسحاق دار افزود: امت اسلامی به رهبرانی همچون رهبر جمهوری اسلامی نیاز دارد.
پیشنهاد می شود: سفر «رئیسی» نقطه اوج پیوند قوی ملتهای ایران و پاکستان است