«مجید مرتضایی» سرمربی تیم ملی فوتسال افغانستان در گفت‌وگو با خبرنگار «ایراف» با اشاره به به سوابق حرفه‌ای خود گفت: من یک معلم بازنشسته ورزش مدارس، کارشناس ارشد مدیریت تربیت بدنی و علوم ورزشی، مدرس دوره‌های تربیت مربی فوتبال و فوتسال و به مدت ۲۶ سال مربی تیم‌های مختلف فوتبال و فوتسال هستم.
مرتضایی نزدیکی فرهنگی و زبانی را یکی از عوامل تقویت تیم می‌داند و خاطرنشان کرد: به لحاظ فرهنگی و نژادی مردم ایران و افغانستان به یکدیگر بسیار نزدیک و در واقع ترکیبی از یکدیگرند.
وی درباره شروع همکاری با فدراسیون فوتبال افغانستان نیز گفت: همه‌چیز در همین دوره فعلی آغاز شد؛ سه سال پیش با ریاست فدراسیون فوتبال افغانستان و مدیر تیم‌های ملی این کشور ملاقات کردم و تصمیم گرفته شد که این تیم را بپذیرم. این زمان، تنها ۴ ماه قبل از اولین تورنمنت است. با این وجود به دلیل نداشتن پاسپورت، بسیاری از بازیکنان امکان همراهی تیم را نداشتند و اولین تمرین کامل تیم تنها ۲۰ روز قبل از تورنمنت بوده است. در اولین تورنمتی که شرکت کردیم تنها ۲۰ روز قبل از مسابقات بازیکنان به تیم اضافه شدند.
مرتضایی به استعداد فوق‌العاده بازیکنان افغانستانی اشاره کرده و افزود: فاصله بازی‌های یک بازیکن تیم ما، در سالن‌های محلی و بازی‌های محلی تا وقتی که به جام جهانی رفت ۴ ماه بیشتر نبود، یعنی تیمی بسیار کم تجربه اما بسیار با استعداد. این نشان از استعدادهای بی‌نظیر و ناب افغانستانی‌ها دارد که در عرض ۴ ماه راهی را که یک بازیکن در ۱۰ سال می‌رود، طی کرده‌اند. بازیکنان افغانستانی نشان دادند که چیزی از بازیکنان بزرگ آسیایی کم ندارند.
وی در مورد فشارها از بیرون برای انتخاب ترکیب تیم نیز گفت: در دوره‌های قبل ممکن بود در مورد ترکیب تیم اعمال نفوذ شود، مثلاً بگویند تعدادی از یک قوم حتما در تیم حضور داشته باشند یا تعداد فلان قوم از این مقدار نباید بیشتر شود، اما در این دوره به من در مدیریت تیم مسئولیت تام دادند و گفتند فقط برای ما مهم این است که فرد انتخاب شده بتواند به موفقیت افغانستان کمک کند.
مرتضایی با ذکر خاطره‌ای به صمیمیت اعضای تیم و توقع پایین آن‌ها اشاره و تصریح کرد: یک بار وقتی از مسابقات بین المللی به تهران برگشتیم ۱۱ نفر از اعضای تیم می‌خواستند به مشهد بیایند اما هیچ وسیله‌ای برای انتقال ما به مشهد وجود نداشت. فقط یکی از مسئولین راه‌آهن به من گفت نهایتاً می‌توانم یک کوپه شش نفره در اختیارتان قرار دهم، ما نیز با این موضوع مشکلی نداشتیم و ۱۱ نفر در یک کوپه ۶ نفره تا صبح گفتیم و خندیدیم و به مشهد رسیدیم. این نشان از توقع پایین و صمیمیت بازیکنان تیم دارد.
مرتضایی با قدردانی از مهمان نوازی بی‌نظیر افغانستانی گفت: در سفر پیش به افغانستان ۱۵ روز آنجا بودم و به گمانم اگر ۱۵ روز دیگر می‌ماندم حتماً نقرس می‌گرفتم از بس که این مردم مهمان‌نواز در پذیرایی سنگ تمام می‌گذاشتند؛ نه تنها ناهار و شام که حتی صبحانه هم برای من، طعامی با گوشت عالی آماده می‌کردند.
سرمربی ایرانی تیم ملی فوتسال افغانستان درباره مسائل مالی این تیم گفت: به جز برخی هزینه‌ها مانند بلیط‌های رفت و برگشت و اسکان در مسابقات آسیایی که با A.F.C بود، بقیه هزینه‌ها مانند تدارکات بازی‌های دوستانه، کمپ‌های تمرین، رفت و آمدها، خورد و خوراک‌ها و … بر عهده آقای نصیر صداقت اسپانسر و مدیر تیم ملی است.
مرتضایی به اعضای کادر این تیم اشاره کرد و گفت: به جز من سه نفر دیگر یعنی مربی بدنسازی، پزشک تیم و مربی دروازه‌بان‌ها، همگی اهل ایران و مشهد هستند.
وی درباره واکنش ایرانی‌ها نسبت به موفقیت تیم ملی افغانستان گفت: ما با تبریکات و خوشحالی بی‌نظیر هم‌وطنان خودم روبرو شدیم. هیچگاه یادم نمی‌رود که بعد از راهیابی ما به جام جهانی وقتی به هتل محل اقامت رسیدیم بازیکنان و کادر تیم ملی ایران همه ایستاده بودند و تیم ما را تشویق می‌کردند.
مرتضایی رابطه دو تیم ایران و افغانستان را فوق‌العاده دوستانه توصیف کرد و افزود: هیچ تقابلی میان ما و تیم ملی ایران وجود ندارد. حتی زمانی که بازی ما و تیم ملی ایران بود همه با یکدیگر گرم و صمیمی بودیم و آن‌ها از بازی ما خوشحال بودند و به ما گفتند با این بازی خوبی که مقابل ما کردید حتماً به موفقیت خواهید رسید، آنها مشوق ما هستند.
سرمربی ایرانی تیم ملی فوتسال افغانستان به حضور پرشمار بازیکنان تیم ملی فوتسال افغانستان در لیگ ایران اشاره کرد و گفت: هیچ منعی برای حضور بازیکنان افغانستانی در لیگ ایران وجود ندارد، الا اینکه بازیکنانی که در این لیگ حضور دارند حتماً باید در تیم ملی افغانستان سابقه بازی داشته باشند.
مرتضایی در واکنش به سوالی درباره احساس او از امکان بازی رودررو با ایران می‌گوید: در صورت تقابل تیم ملی ایران و افغانستان من به عنوان مربی تیمی که وظیفه هدایت آن را بر عهده گرفته‌ام، ماموریت دارم تا تیممم را برنده از زمین بازی خارج کنم. اما حتماً از شکست تیم ملی کشورم ناراحت خواهم شد. با این حال و با نگاهی دیگر بازی‌های تیم ایران و افغانستان دو سر برد خواهد بود؛ اگر افغانستان برنده شود من کارم را درست انجام داده‌ام و خوشحال خواهم بود و اگر ایران برنده شود تیم کشورم پیروز شده و باز هم خوشحال خواهم شد.
او معتقد است همه مردم افغانستان با هر تفکر و سلیقه‌ای از این موفقیت تیم ملی فوتسال کشورشان خوشحال هستند. من مطمئن هستم که همه مردم افغانستان، صد در صدِ مردم افغانستان از این برد خوشحال هستند؛ چه موافقان و چه مخالفان در این شادی با یکدیگر متحد هستند و این یک اتفاق خیلی بزرگی است. حتی مسئولین afc و فیفا از این اتفاق شگفت‌زده شدند.
وی ادامه داد: به خاطر این اتفاق بزرگ خداوند را شاکر هستم و خودم را لایق این لطف نمی‌دانم و از طرف دیگر از تبریک‌ها و الطاف مردم افغانستان بسیار ممنونم. آنها من را مانند هموطن خود می‌دانند.
سرمربی ایرانی تیم ملی فوتسال افغانستان این پیروزی‌ها را برای مردم این کشور بسیار مهم دانست و افزود: این موفقیت‌ها برای ملت افغانستان به لحاظ غرور ملی و شخصیت و احساس با ارزش بودن در دنیا بسیار مهم است و ان‌شالله به آن دست خواهیم یافت.
مرتضایی در مورد ادامه همکاری با فدراسیون فوستال افغانستان می‌گوید: تا جام جهانی فعلاً در خدمت تیم ملی افغانستان هستم و به عنوان سرمربی تیم ملی افغانستان به مردم این کشور قول می‌دهم که آنها را خوشحال کنم.
لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=19163

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین ویدئوها
پر بازدیدترین ویدئوها