به گزارش ایراف، به گفته اداره باستانشناسی طالبان، ۶۰ قطعه اثر تاریخی کشفشده از مناطق باستانی مسعینک به موزه محلی ولایت لوگر منتقل شد.
سید ذبیحالله سادات، رئیس این اداره، اعلام کرد که این آثار شامل اشیای سفالی، سنگی، فلزی و شیشهای است که نمایانگر تاریخ غنی و فرهنگ پربار گذشتگان میباشد.
این مجموعه شامل خمهای بزرگ، کوزهها، جامها، کاسه ها، چراغهای متنوع، زنجیرها، دستبندهای مسی، مهرهها و نگینهای عقیق، لاجورد، عاج و استخوانی است که هر یک اطلاعات ارزشمندی درباره زندگی روزمره، هنر و صنعت دوران گذشته ارائه میدهند.
سادات تأکید کرد که انتقال این آثار به موزه محلی لوگر گامی مهم در راستای حفظ هویت فرهنگی، آموزش نسل جوان و تقویت توسعه اقتصادی کشور است. این اقدام نه تنها به معرفی تاریخ غنی منطقه کمک میکند، بلکه نقش بسزایی در تقویت هویت ملی ایفا خواهد کرد.
روز گذشته نیز مجموعهای از آثار تاریخی شامل مجسمههای سنگی، ظروف سفالی و سکههای قدیمی در نمایشگاه ریاست اطلاعات و فرهنگ پکتیکا به نمایش گذاشته شد.
ریاست اطلاعات و فرهنگ پکتیکا با نمایش آثار تاریخی کشفشده از جمله مجسمههای سنگی و سکههای قدیمی، به حفظ و معرفی میراث فرهنگی منطقه کمک کرده است.
محمدامین حذیفه، رئیس این اداره، از کشف آثار متعدد طی چهار سال گذشته با همکاری مردم خبر داد و خواستار مشارکت بیشتر شهروندان در حفاظت از این گنجینهها شد. بازدیدکنندگان از این تلاشها قدردانی کرده و این آثار را یادآور خاطرات گذشته دانستند.
بیشتر بخوانید:
کشف آثار تاریخی در پکتیکا: از مجسمههای سنگی تا سکههای قدیمی
انتقاد حزب سبز آلمان به اخراج به پناهجویان افغان: خطرناک و به معنای به رسمیت شناختن طالبان است
موج بازداشت زنان در کابل؛ طالبان و انتقادهای داخلی و خارجی به نقض حقوق بشر