به گزارش ایراف، بر اساس این گزارش، دولت آلمان این دیپلماتها را به رسمیت شناخته و مدیریت سفارتخانههای افغانستان را به آنها سپرده است. با این حال، به نظر میرسد برلین تمایلی به انتشار گسترده این خبر در رسانهها ندارد و ترجیح میدهد این موضوع به صورت محدود باقی بماند.
این اقدام میتواند نشانهای از تحول در روابط بین آلمان و طالبان باشد، هرچند موضع رسمی دولت آلمان هنوز به صورت شفاف اعلام نشده است.
لازم به ذکر است که مرتس نخست وزیر آلمان روز گذشته در یک نشست خبری گفت : «در همین لحظه که ما اینجا نشستهایم، یک پرواز دیگر از آلمان به سوی افغانستان در حال انجام است.»
وی افزود که دولت پیشین آلمان نیز در سال گذشته چنین پروازی را ممکن ساخت و مذاکرات در این باره طی هفتهها انجام شده است و همواره تماسهای فنی با افغانستان وجود داشته است.
نخستوزیر آلمان گفت: «با مشارکت ایالتهای فدرال اینک این امکان به وجود آمد که شمار بیشتری از مجرمان افغان را اخراج کنیم. در مورد همه این افراد این موضوع صادق بود که دیگر هیچکدام وضعیت اقامت نداشتند. همهٔ درخواستهای پناهندگی آنان بهصورت قطعی رد شده بودند، بدون امکان اعتراض قانونی دیگر. از این رو، چنین اخراجی و این پرواز ممکن شد.»
او از زمینهسازی انجام گفتوگوها با پادرمیانی دولت قطر، با مقامهای طالبان در خصوص اخراج پناهجویان افغانستان، از این کشور سپاسگزاری کرده و گفته است که قطر در این زمینه نقش مهمی داشته است.
فریدریش مرتس تاکید کرد که این کشور در تلاش است تا به یک راهحل مشترک دست یابد و این یک روند درون ائتلافی است.
او افزود که در اینباره صحبت خواهد کرد و آن را نیز بسیار صریح مطرح میکند؛ اما بهصورت عمومی درباره اشخاص صحبت نخواهد کرد.
این در حالیاست که ۸۱ پناهجوی افغان روز گذشته با هماهنگی دولت آلمان و مقامهای طالبان از این کشور اخراج و به فرودگاه کابل منتقل شد.
تعاملات دیپلماتیک میان آلمان و افغانستان تحت کنترل طالبان وجود دارد و این رابطه تاکنون در سطح هماهنگیهای فنی باقی مانده است.
مرتس در این باره گفت: «یک بار دیگر باید بگویم، به رسمیت شناختن دیپلماتیک رژیم طالبان اصلاً در دستور کار قرار ندارد. چنین چیزی اصولاً نمیتواند وجود داشته باشد. یک دولت را میتوان به رسمیت شناخت یا نه، اما به رسمیت شناختن دیپلماتیک میان کشورها صورت میگیرد. روابط دیپلماتیک میان جمهوری فدرال آلمان و افغانستان قطع نشدهاند. بنابراین، پرسش تعیینکننده این است که ما چگونه با این رژیم برخورد کنیم؟ و تا اطلاع ثانوی، این رابطه در سطح هماهنگیهای فنی باقی خواهد ماند.»
نخستوزیر آلمان تصریح کرده است که رابطه این کشور با افغانستان به شکل روابط دیپلماتیک میان دو کشور است؛ نه روابط میان دولتها. از این رو امکان انجام گفتوگوهایی وجود داشته و دولت آلمان این گفتوگوها را انجام داده است.
بیشتر بخوانید:
ارتش پاکستان: ۱۴ جنگجوی تیتیپی را پس از ورود از مرز افغانستان کشتیم
فراتر از سیاست و امنیت؛ اهداف اقتصادی روسیه از به رسمیت شناختن حکومت طالبان