به گزارش ایراف، براساس خبرنامه پیمان امنیت جمعی، والری سمریکوف، در نشستی درباره «مبارزه با تروریسم بینالمللی: رویکردها و مشارکت روسیه» که در مسکو برگزار شده بود، در مورد فعالیتهای سازمان پیمان امنیت جمعی در زمینه مقابله با تروریسم به شرکتکنندگان در کنفرانس توضیح داد.
او خاطرنشان کرد که در زمینه مبارزه با تروریسم، سازوکارهای همکاری بین سرویسهای ذیصلاح کشورهای عضو به طور فعال در حال توسعه است و عملیات دائمی با هدف مبارزه با تروریسم، قاچاق مواد مخدر، مهاجرت غیرقانونی و جرایم در حال انجام است.
معاون دبیرکل سازمان پیمان امنیت جمعی بر لزوم توسعه بیشتر همکاری در زمینه امنیت بینالمللی تأکید کرد و از ساختارهای چندجانبهای مانند سازمان ملل، کشورهای مستقل مشترکالمنافع و سازمان همکاری شانگهای به عنوان شرکای کلیدی این سازمان نام برد.
این در حالیاست که سازمان پیمان امنیت جمعی فروردین ماه سال جاری اعلام کرد که اعضای این سازمان از وضعیت افغانستان و تهدیدات فزاینده از ولایتهای شمالی آن نگراناند.
ناتالیا خاریتونوا، سخنگوی پیمان امنیت جمعی به روزنامه روسی ایزوستیا گفت افغانستان برای این سازمان، «منبع چالشهای مرتبط با تروریسم، افراطگرایی و جرایم مواد مخدر است.»
این سازمان پیشتر گفته بود که برنامه تقویت مرز تاجیکستان با افغانستان در سال ۲۰۲۵ آغاز میشود. او گفت این برنامه شامل اقدامات خاصی با هدف تضمین امنیت کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی است.
بر اساس اطلاعاتی که سازمان پیمان امنیت جمعی ارائه کرده، برنامه تقویت مرز تاجیکستان با افغانستان در سه مرحله و یک دوره اجرایی پنج ساله طراحی شده است.
بیشتر بخوانید:
پاکستان در «صف مقدم مبارزه با تروریسم»؛ اسلامآباد خواستار اقدام جهانی شد
کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی: متعهد بر همکاری برای افغانستان امن و باثبات هستیم