آینده دلار با بازگشت دونالد ترامپ

به گزارش ایراف، بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید، دلار آمریکا را در کانون توجه قرار داده است که در صورت تداوم افزایش ارزش ارز، می‌تواند پیامدهای گسترده‌ای برای همه چیز از تولیدکنندگان داخلی گرفته تا بازارهای نوظهور داشته باشد.

واحد پول ایالات متحده در روز چهارشنبه، یک روز پس از انتخاب مجدد ترامپ به عنوان رئیس جمهور بزرگترین افزایش یک روزه خود را در برابر همتایان خود در هشت سال گذشته به ثبت رساند.

ارزش دلار در سال جاری 3.8 درصد افزایش یافته و به بالاترین سطح خود در چهار ماه گذشته رسیده است.

افزایش بیشتر دلار می‌تواند به این بستگی داشته باشد که آیا سرمایه گذاران معتقدند ترامپ کاهش مالیات و تعرفه‌هایی را که عناصر کلیدی پلتفرم اقتصادی او هستند اعمال خواهد کرد.

در حالی که این سیاست‌ها می‌توانند رشد را تقویت کنند، خطر افزایش تورم را نیز دارند و می‌توانند نرخ بهره ایالات متحده را بسیار بالاتر از سایر کشورها نگه دارند.

نرخ‌های بالاتر جذابیت دلار را برای سرمایه‌گذاران افزایش می‌دهد.

معاون مدیر بازرگانی مونکس می‌گوید: «دولت ترامپ احتمالاً به دنبال هزینه‌های بیشتر، اقتصاد داغ‌تر و محدودیت‌های بالا برای تجارت بین‌المللی است»

مسیر نرخ بهره کلید چشم انداز آینده دلار است. فدرال رزرو جدیدترین چرخه تسهیل پولی خود را با کاهش 50 واحدی نرخ بهره در سپتامبر آغاز کرد و انتظار می‌رود در پایان نشست دو روزه سیاست پولی این هفته در روز پنجشنبه، کاهش 25 واحدی را اعلام کند.

انتظارات کاهش نرخ بهره به تضعیف دلار در اوایل سال جاری کمک کرد.اما دورنمای افزایش تورم می تواند سیاست گذاران را نسبت به گرم شدن بیش از حد اقتصاد با کاهش شدید نرخ ها محتاط کند.

مدیر استراتژی ارز و درآمد ثابت در آموندی ایالات متحده، گفت: من این را به عنوان یک تغییر تکتونیکی در بازارهای ارز توصیف می کنم. اکنون سرمایه گذاران “باید تعرفه های تجاری و پیامدهایی را که بر چشم انداز تورم ایالات متحده، چشم انداز رشد جهانی و … چگونه فدرال رزرو به آن واکنش نشان خواهد داد، در نظر بگیرند.

افزایش ارزش دلار می‌تواند شمشیر دولبه‌ای برای اقتصاد ایالات متحده باشد و به کاهش تورم کمک کند و در عین حال به رقابت پذیری محصولات آمریکایی در خارج از کشور لطمه بزند. همچنین می‌تواند بر سود شرکت‌های چندملیتی آمریکایی که نیاز به تبدیل سود خارجی خود به دلار دارند، فشار بیاورد.

اگر افزایش دلار به باد مخالفی برای رشد تبدیل شود، ترامپ ممکن است فدرال رزرو را تشویق کند که نرخ بهره را کاهش دهد یا شرکای تجاری ایالات متحده را وادار کند تا ارزهای خود را افزایش دهند.

ترامپ همچنین می تواند از صندوق تثبیت مبادلاتی استفاده کند که در دهه 1930 به عنوان ابزاری برای تثبیت نرخ ارز ایجاد شد و اکنون حدود 215 میلیارد دلار دارد. ترامپ در دوره اول ریاست جمهوری خود از این صندوق استفاده نکرد و تحلیلگران نسبت به اینکه چنین اقدامی بدون تلاش جهانی یا حمایت فدرال رزرو تا چه اندازه در مهار دلار موثر خواهد بود، تردید دارند.

با توجه به نقش دلار به عنوان محور اصلی سیستم مالی جهانی، قدرت پایدار در واحد پول ایالات متحده می تواند به سایر دارایی ها سرایت کند.

دلار قوی می تواند به ویژه برای کشورهای بازارهای نوظهور، به ویژه کشورهایی که به میزان زیادی به ارز ایالات متحده وام گرفته اند، نامطلوب باشد، زیرا افزایش ارزش دلار، بازپرداخت بدهی های خود را برای آنها دشوارتر می کند.

برخی از سرمایه گذاران بر این باورند که تعرفه ها در نهایت می تواند به اقتصاد ایالات متحده آسیب برساند، زیرا می تواند هزینه های کسب و کار و مصرف کنندگان را افزایش دهد، زنجیره تامین را مختل کند و حجم تجارت را کاهش دهد. همه اینها می تواند چشم انداز تقویت دلار را در آینده کاهش دهد.

لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=40185
اخبار مرتبط
0 0 رای ها
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
دیدگاه های شما برای ما ارزشمند است، لطفا نظر دهید.x