به گزارش ایراف؛ ریاست هواشناسی وزارت حملونقل و هوانوردی طالبان روز سهشنبه، ۲۵ اردیبهشت با انتشار خبرنامهای نوشته است که احتمال بارندگی شدید فردا (چهارشنبه) در ولایتهای هرات، فراه، غور، بادغیس، سرپل، بامیان، سمنگان، بلخ، قندوز، بغلان، تخار، بدخشان، نورستان، کنر، لغمان، ننگرهار، پنجشیر، کاپیسا، پروان، میدانوردک، غزنی و لوگر به شمول سالنگها وجود دارد.
مقدار بارندگی در نقاط مختلف بین ۱۵ تا ۳۵ میلیمتر گفته شده است.
این ریاست همچنین افزوده است که در ولایتهای شمالی و شمالغربی احتمال بادهای نسبتاً شدید وجود دارد.
سرعت این بادها بین ۳۰ تا ۶۰ کیلومتر در ساعت پیشبینی شده است.
رویدادهای طبیعی در روزهای اخیر در افغانستان تلفات جانی و خسارات هنگفت مالی بر شهروندان وارد کرده است.
در نتیجه سرازیرشدن سیلاب تنها در بغلان بیش از ۳۰۰ تن جان باخته و دهها تن دیگر زخم برداشتهاند.
دفتر هماهنگ کنندهی کمکهای بشردوستانهی سازمان ملل متحد (اوچا) میگوید که بر اثر سرازیرشدن سیلاب در ولایتهای بغلان، بدخشان و تخار در شمالشرق افغانستان، تاکنون جان باختن ۱۸۰ نفر، زخمیشدن ۲۴۲ نفر و تخریب کلی یا قسمی هشت هزار و ۹۷۵ خانه تأیید شده است.
این نهاد امروز (دوشنبه، ۲۴ اردیبهشت) با نشر گزارشی گفته است که ۵۱ کودک و ۵۰ زن نیز در میان جان باختگان سیلاب در این سه ولایت است.
اوچا گفته است که شهرستانهای «برکه» و «بغلان جدید» در ولایت بغلان بیشتر آسیب را دیدهاند و ۸۰ درصد تلفات در این دو شهرستان ثبت شده است.
در گزارش اوچا آمده است که تا اکنون جان باختن ۷۳ نفر و زخمیشدن ۷۶ نفر در شهرستان بغلان جدید، جان باختن ۷۰ نفر و زخمی شدن ۱۵۰ نفر در شهرستان برکه و جان باختن ۱۳ نفر در شهرستانهای دهن غوری، گذرگاه نور، جلگه، نهرین و پلخمری ثبت شده است.
بر اساس گزارش این نهاد، پنج هزار خانه در شهرستان برکه و هزار و ۵۰۰ خانه در شهرستان بغلان جدید و هزار ۶۱۲ خانه در پنج شهرستان دیگر، یا ویران شده و یا آسیب دیدهاند. ۶۰۳ خانه نیز گزارش شده است در شهرستانهای خوست و فرنگ و تالهوبرفک، آسیب دیدهاند.
اوچا شمار جان باختگان سیل در تخار را ۲۴ نفر و شمار زخمیها در این ولایت را ۱۴ نفر اعلام کرده و گفته است که بیش از ۱۰۰ خانه تخریب شده است.
این نهاد آماری از تلفات سیلاب در بدخشان ارائه نکرده و گفته است که در این ولایت بیشترین آسیب را شهرستان تشکان دیده و در آن ۲۰۰ خانه، ۵۰ پل و ۳۰ بند برق، آسیب دیده است و دو هزار مواشی تلف شدهاند.
پیشنهاد می شود: سیل افغانستان به روایت آمار؛ از افزایش قربانیان تا شمار کمککنندگان و مدیریت بحران