به گزارش ایراف، نورالدین عزیزی، وزیر صنعت و تجارت طالبان گفت که این وزارتخانه میخواهد میوه تازه کشور علاوه بر پاکستان، به ازبکستان، قزاقستان و ایران نیز صادر شود.
برخی اعضای بخش خصوصی از وزارت صنعت و تجارت طالبان میخواهند تا تلاشها را برای ایجاد بازارهای جدید برای صادرکنندگان افغان از جمله پاکستان افزایش دهد.
میرویس حاجی زاده، معاون اتاق زراعت و دامداری دولت سرپرست افغانستان نیز میگوید: از مسئولان میخواهیم که قبل از برداشت محصولات، در بخش تعیین مسیرهای صادراتی اقدام کنند. ما به جای پاکستان باید بازارهای جدیدی پیدا کنیم، برای صادرات افغانستان در منطقه ظرفیت وجود دارد و باید در این مورد اقدام صورت گیرد.
کارشناسان اقتصادی افغانستان مطرح کردند که وزارت صنعت و تجارت طالبان باید برای صادرات افغانستان به غیر از پاکستان، با ایران و ازبکستان نیز گفتگو کند.
محمد نبی افغان، تحلیلگر اقتصادی افغان گفت: امکانات زیادی برای فروش محصولات ما در بازارهای غیر از پاکستان وجود دارد، امیدوارم که مسئولان در این مورد فکر کنند. برای دسترسی به بازارهای جنوب آسیا و کشورهای خلیج فارس از طریق ایران، و به بازارهای آسیای مرکزی از طریق ازبکستان بهگونه جدی زمینه سازی صورت گیرد.
اعضای بخشهای خصوصی بیان کردند که با وجود اینکه پاکستان نزدیکترین و بزرگترین بازار میوههای خشک و تازه افغانستان است، اما تجارت با آن همواره پرچالش بوده است.
مدتی است که روابط سیاسی افغانستان و پاکستان وارد مرحله پرچالشی شده است. همین موضوع بر روابط اقتصادی دو کشور نیز تاثیر داشته است. برهمین اساس تجار افغان سعی دارند راههای جدیدی برای تجارت در بین کشورهای همسایه افغانستان باز کنند.
پیشنهاد می شود: فزایش ۲۰ درصدی صادرات خشکبار افغانستان در سال ۱۴۰۲